Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Η Επιστήμη και η Πρόδος οδηγούν στην ευτυχία των ανθρώπων



Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ένας από τους κεντρικούς στόχους του Οργανισμού αποτελεί η διατήρηση της Παγκόσμιας Ειρήνης. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου συμβάλλουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Γι'αυτό και η 10η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως "Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη".

Στο πέρασμα των χρόνων παρατηρούνται μεγάλες προσπάθειες από τον αγροτικό στον ιατρικό κλάδο, από τη διαχείριση πηγών ενέργειας στην τεχνολογία και από το περιβάλλον στη μηχανολογική ανάπτυξη. Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: στοχεύουν στο γενικό "καλό". Απαραίτητα συστατικά των προσπαθειών αυτών είναι η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλεγγύη έχοντας ως μοναδικό σκοπό την κοινωνικοοικονομική ευημερία, η οποία μόνο οφέλη αποφέρει στην ανθρωπότητα.

Η τεχνολογία και η επιστήμη έφεραν κοντά τους λαούς, οι άνθρωποι γνώρισαν άλλους διαφορετικούς πολιτισμούς από τον δικό τους, άλλες κουλτούρες, ήθη και έθιμα και πολλοί από αυτούς προσπάθησαν και προσπαθούν να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο άλλων χωρών. Η κατανόηση και η αγάπη για τον συνάνθρωπο κρύβουν την ουσία της ζωής.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται εάν η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν τέλος και αν ναι, ποιο είναι αυτό. Η απάντησή τους; Μόνο σιωπή... Σιωπή για το άγνωστο και το αβέβαιο. Μήπως τελικά οι άνθρωποι μέσα στην υπερπροσπάθειά για ανάπτυξη χάνουν τον εαυτό τους; Μήπως σιγά-σιγά αποξενώνονται και χάνουν την ανθρώπινη επαφή; Μήπως σκέφτονται υπερβολικά και αισθάνονται λίγο; 

Η απάντηση βρίσκεται στα λόγια του Τσάρλιν Τσάπλιν στην ταινία "Ο μεγάλος Δικτάτωρ", οποίος σε έναν από τους πιο συγκινητικούς λόγους αναφέρει: "η φύση των εφευρέσεων δείχνει το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το καλό, την ενότητα και την αγάπη που ενυπάρχει μέσα μας. Όπως οι άνθρωποι δημιουργούν μηχανές και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν την ευτυχία" αρκεί να είναι προσηλωμένοι σε αυτήν!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου εδώ/ Leave your comment here

Ποιό είναι το ποσοστό ευθύνης του Covid-19 για τη θνησιμότητα των ανθρώπων? Αναμφισβήτητα, εν έτη 2020 η ανθρωπότητα βιώνει στι...