Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τρόποι για να είναι το 2020 η χρονιά σου!


Φτάνοντας στο τέλος του 2019, είναι ωφέλιμο να κάνουμε έναν απολογισμό για χρονιά που πέρασε και να θέσουμε στόχους για τη νέα. Για άλλους ήταν μία δύσκολη και για άλλους μία χαρούμενη χρονιά. Ας αναλογιστούμε, τι έχουμε ανάγκη να πραγματοποιήσουμε μέσα στο 2020. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ενέργεια και τη συγκέντρωση στους στόχους μας. Να ακούσουμε την φωνή της καρδιάς μας και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Η εξέλιξη είναι η απάντηση. Εξέλιξη σε επαγγελματικό επίπεδο, προσωπικό, οικογενειακό, σε γνωστικό μα κυρίως στο ψυχικό-πνευματικό. Για να υπάρξει εξέλιξη στο τελευταίο, θα πρέπει να θρέψεις τη ψυχή σου με ο,τι αυτή έχει ανάγκη. Με αγάπη, αυτοσεβασμό, καλοσύνη και το κυριότερο, να βρεις την απόλαυση που κρύβουν τα μικρά καθημερινά πράγματα στη ζωή σου. Αυτά μπορεί να είναι μία συνάντηση με καλούς φίλους, ένα καλό βιβλίο, μία βόλτα στη φύση ή στην πόλη, συζητήσεις με ανθρώπους που αγαπάς, ένα γευστικό ρόφημα της αρεσκείας σου, άσκηση, ένα πιάτο με το αγαπημένο σου φαγητό και άλλες, πολλές, μικρές καθημερινές στιγμές που γεμίζουν πραγματικά την ημέρα μας, μα εμείς λόγω του στρες, του άγχους και του γρήγορου ρυθμού τη ζωής δεν το συνειδητοποιούμε και δεν το εκτιμούμε.

Είθε η νέα χρονιά να φέρει πολλές τέτοιες όμορφες στιγμές και πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Εμείς ορίζουμε τον εαυτό μας. Ας τον αγαπήσουμε και ας του το δείξουμε με το να πραγματοποιούμε μικρούς στόχους που ικανοποιούν το παιδάκι που έχουμε μέσα μας. Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί. Στην μικρή παιδική μας ψυχή. Ας ακούσουμε την καρδιά μας, και να κάνουμε τα θέλω μας πράξεις. Όλα είναι δυνατά. Όλα μπορούν να γίνουν εάν το θελήσουμε και δράσουμε. Μη φοβάσαι το άγνωστο, το καινούριο, το νέο. Αυτή άλλωστε είναι και η γοητεία του. Ο άγνωστος δρόμος που περπατάς για να φτάσεις στο προορισμό σου και οι εμπειρίες που αποκτάς. Δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου πως τη νέα χρονιά θα κάνεις όλα όσα αγαπάς. Να κάνεις τους ανθρώπους που αγαπάς χαρούμενους, γιατί θα βλέπουν εσένα στην καλύτερη εκδοχή σου.

Ζήσε έντονα, γέλα δυνατά, ταξίδεψε όσο μπορείς, γνώρισε νέες κουλτούρες, μάθε να μιλάς με τη ψυχή σου στους ανθρώπους, κάνε το μικρό παιδί που κρύβεις μέσα σου ευτυχισμένο. Μην το αποπαίρνεις συνέχεια. Αγάπησε το. Πιάσε του το χέρι και ψιθύρισέ του: "Έλα και θα σε πάω εκεί που θέλεις και είσαι χαρούμενο". Να νοιάζεσαι για τον παραμελημένο εαυτό σου. Μην είσαι αναβλητικός με τους στόχους σου. Δράσε. Πάρε ένα τετράδιο και σημείωσε τι θέλεις να πραγματοποιήσεις μέσα στο 2020. Ακόμα και τα μισά να κάνεις, κερδισμένος είσαι. Δύναμη, θέληση και ελπίδα είναι τα όπλα για να μας πάνε ένα βήμα παραπέρα και να κερδίσουμε την ουσία την ζωής!



    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου εδώ/ Leave your comment here

Ποιό είναι το ποσοστό ευθύνης του Covid-19 για τη θνησιμότητα των ανθρώπων? Αναμφισβήτητα, εν έτη 2020 η ανθρωπότητα βιώνει στι...